контакт    връзки
Новини
19/ 04/ 2016
Покана за Общо Събрание на акционерите
Съветът на директорите на "Завод за хартия - Белово" АД гр. Белово свиква редовно годишно присъствено заседание на Общото Събрание на акционерите
повече
10/ 06/ 2014
Протокол на Мандатна Комисия на "Завод за хартия - Белово" АД
12/ 12/ 2012
НОВИ КОЛЕДНИ ПРОДУКТИ
С вдъхновението на големия християнски празник Рождество Христово и с вярата в силата на духовното ни обновление, ви поздравяваме...
повече
Добре дошли!

Завод за хартия – Белово е най-големият производител на тишу в България и лидер на пазара на индустриални продукти и домакински изделия от тишу (тоалетни ролки, кухненски ролки, салфетки, носни кърпи, кърпи за лице, медицинска вата и др.)


110 години Завод за хартия - Белово

Тази година най-големият производител на тишу в България - "Завод за хартия - Белово" АД, навършва 110 години. Той започва своята дейност през 1900 г. в - град Белово, 90 км от град София в посока Пловдив.

"ЗХ - Белово" АД е фирма с утвърдени традиции и професионализъм в производството на полуготови и готови изделия. Предприятието в момента е водещо в бранша – най-големият производител на хартия тип тишу и лидер на пазара на индустриални продукти и санитарно-хигиенни изделия от тишу. Произвежда и различни по вид хартиени продукти като: целулозно и рециклирано – бяло, натурално и цветно тишу, едностранно гладка хартия, опаковъчни хартии, пергамин и флутинг. Една част от тази продукция се дообработва в компанията до получаване на готови продукти от тишу, а друга във вид на ролки се продава на производители на изделия от тишу и хартии в страната и чужбина. Готовите изделия на ЗХ Белово са познати на широкия потребител с утвърденото търговско наименование БЕЛАНА.

Дружеството е част от "Зеритис Груп", която заема лидерска позиция в производството на хартия чрез "Трейс Пейпър Мил - Диана" (Гърция) и "Пирамидс Пейпър Милс - Флора" (Египет). Корпорацията изнася продуктите си в повече от 70 страни и е сред водещите в областта на консултирането и инженеринга.

ЗХ – Белово е член на браншовата камара на целулозно-хартиената промишленост в България от учредяването й през 1991 г. до днес.

Нашите ТВ клипове
 
Карта на сайта  Законова защита